Faq

Faq

 • Hoe kan ik de thermische isolatie van mijn woning verbeteren?

  Er zijn grote verschillen in beglazing. Voor een betere thermische isolatie kies je het best voor beglazing met een lage Ug-waarde. Dat zal niet alleen een positief effect hebben op je comfort, maar ook op je energiefactuur!

 • Klopt het dat ik de juiste beglazing moet kiezen in functie van de oriëntatie van mijn gevel (zuid, noord, ...)?

  Dat klopt! Als je gevel aan de zon wordt blootgesteld, heb je beglazing nodig die beschermt tegen overmatig inkomende warmte (vooral bij grote glasoppervlakken).

 • Wij wonen in een drukke straat. Kan ik mij met beglazing tegen het geluid beschermen?

  Zeker weten! Door Stratophone-beglazing te gebruiken, verhoogt de geluidsisolatie van je ramen, zodat je van een rustigere omgeving kan genieten!

 • Wat is veiligheidsglas?

  Veiligheidsglas is gelaagd glas dat bestaat uit twee lagen glas met daartussen één of meerdere PVB-folies (polyvinylbutyral). Als het glas breekt, blijven de meeste scherven aan de tussenlaag kleven (met andere woorden, het glas blijft op zijn plaats).

  Afhankelijk van het aantal tussenlagen en de dikte van het glas, biedt het gelaagde geheel verschillende veiligheidsniveaus. Bovendien beschermt het ook tegen inbraak en zorgt het ervoor dat niet zomaar iedereen het gebouw binnen kan.

  Gelaagd glas beschermt bewoners ook tegen het risico op defenestratie, doorval en verwondingen door glasbreuk.

 • Wie kan mij helpen om de juiste beglazing voor mijn woning te kiezen en hoe bekom ik de prijs?

  Onze verkooppartners zijn de ideale hulp door hun opleiding en hun kennis van de verschillende glassoorten! Zij helpen je met plezier de juiste beglazing voor jouw woning kiezen. En om hen te helpen zijn Max en Home Glass Match er voor jou! Door slechts 6 eenvoudige vragen te beantwoorden kom je te weten welke beglazing aan jouw behoeften voldoet. Vervolgens zal onze partner jou zijn offerte kunnen sturen met de prijs van de beglazing die je hebt gekozen.

 • Hoe neem ik contact op met een partner?

  Onderaan onze website vind je al onze partners en hun contactgegevens!

 • Kan ik een overheidssubsidie krijgen voor het vervangen van mijn ramen?

  Jazeker, de verschillende gewesten in België hebben financiële hulp voorzien voor de renovatie en isolatie van gebouwen. Ga naar de website om te weten op welke subsidie je recht hebt.

  Alle informatie vind je op de volgende sites: